Notaris > Familiezaken > Schoenen Pureflow 29418 Brooks 28689 Dames Populaire 5 Nieuwe EzqXX > Erfenis verwerpen

Een erfenis verwerpen, betekent dat u een erfenis weigert. Wanneer u een erfgename bent van iemand, betekent dit niet automatisch  dat u de erfenis moet accepteren. En gelukkig maar, want u kunt naast iemands bezittingen ook zijn schulden erven. Een erfenis verwerpen gebeurt vaak wanneer de overledene schulden heeft.

Hoe verwerpt u een erfenis?

Wanneer u een erfenis wilt verwerpen, moet u naar de rechtbank. Daar legt u een verklaring af en de kosten hiervoor zijn ongeveer € 124,-(2018). De verklaring die u aflegt, kunt u niet meer terugdraaien. Indien u een erfenis verwerpt, gaat de verantwoordelijkheid van uw erfdeel naar andere erfgenamen. Als u kinderen heeft, zijn het vaak uw kinderen die de verantwoordelijk van uw erfdeel overnemen. Wilt u dit niet, dan zult u ook voor hen een verklaring moeten regelen bij de rechtbank.

Wat kan de notaris voor u doen:

Heeft u uw eigen zaken goed op orde? Wat gebeurt er als u overlijdt? Zorg dat je goed bent voorbereid en stel een

testament op voor u alleen of voor u en uw partner bij een notaris in de buurt. Verklaring van erfrecht nodig? Ook dit regelt u bij de notaris. Daarbij kan een notaris uw advies geven of u kunt samen met hem bespreken wat de beste optie voor u is. Het verwerpen van de erfenis of eventueel toch beneficiair aanvaarden

Notarissen vergelijken

Op DeGoedKoopsteNotaris.nl kunt u notarissen vergelijken op prijs en kwaliteit. Zo vind u de beste en goedkoopste notaris bij u in de buurt!

Waarom Schoenen Gerli Levering Dockers By Gratis Bij q1zwBADeGoedkoopsteNotaris.nl?

Spread the word
Voor notarissen
  • ▶ Inloggen notarissen
  • Aanmelden als notaris
Into 15 Black Wyoming nl Eastpak Laptop Rugzak Tas
Black Laptop Eastpak nl Wyoming Tas Into 15 Rugzak

DeGoedkoopsteNotaris.nl (onderdeel van DGN) Keizersgracht 424, 1016 GC Amsterdam KvK - 30141348. WFT-nr. 12040344